Fånga orden.

Jag sitter i bilen och sippar på mitt kaffe. Skogen susar förbi. Radion brusar. Eldkvarn med låten ”Fulla för kärlekens skull” piper ut sin berusande känsla. Det är då det händer. Jag känner suget komma springande i ådrorna. Mina skrivarådror. Jag känner att det är här och nu som mina tankar måste ner på pränt. Sakta börjar jag hoppas på att en liten mack ska komma.

Väl vid en mack ligger den där. Min vän på vägen och dokumenterande Mac dator. Med datorn i knät och stolen tillbakadragen skriver jag som om jag hade hela huvudet fullt av tankar. Det är som ett maraton fast i skrift. Jag skriver o skriver o skriver. Inte bara detta som du läser nu. En massa annat. Texter. Tankar. Ord. Magiska ord.

Texter och tankar snurrar och slåss om vartannat. Skriv mig skriv mig skriv mig. Jag skriver och skriver och skriver. Så fort som datorns små tangenter orkar blippa. Det flödar. Mina tankar, pluras musik, bilens slutna bubbla och datorns dokument.

Efter en timme i bilen är jag lugn. Jag har fångat dem. Orden. Mina ord. Mina tankar. Nu är de där. Nedskrivna. Sparade. Fångade. Jag andas ut.

Jag sätter på mig mina solglasögon. Packar ner datorn i väskan. Startar bilen. Kaffet är tomt  – så också mitt huvud. Jag rullar vidare på vägen  igen.

En sak har jag lärt mig. De kommer aldrig igen. Orden. De magiska orden. De kloka orden. Insikterna. De kommer bara en gång. Det är där och då. Här och nu. Fånga orden mina vänner.

Recommended Posts

Leave a Comment