Låtsas att du är svensk

Helen Law- Lundgren, VD och ägare till Traditionell Kinesisk Medicin

Vi mötte Helen på hennes mottagning i centrala Eskilstuna. Helen är en driven entreprenör. Startade företaget 1998 i Mariefred och har nu mottagning även i Eskilstuna och Stockholm samt importerar teer från Kina och startar webbutik. Helen är en av de Idélotsar som Sisters in Business utbildat under våren.

I början startade Helen företaget för att ha möjlighet att styra sin tid och kunna få ihop livspusslet med barnen. Snart ökade verksamheten och nu planerar Helen för nästa säsong i livet med tid för mer vila så småningom.

Under vårt möte berättar Helen om hur det tagit tid att lära sig bemöta den svenska kulturen på ett bra sätt och delar med sig av följande råd till utlandsfödda entreprenörer.
-Låtsas att du är svensk. Imitera svenskarna kanske främst genom att inte vara så rak och direkt i kommunikationen. Svenskar är mer försiktiga och vill ofta ha mer tid. Att sälja tar därför mer tid än i mitt hemland.
-Språket är den största utmaningen, du måste anstränga dig hårt för att lära dig språket. Umgås med svenskar, våga tala och lär dig språket, fråga när du inte förstår.
-Lär dig hur samhället fungerar i Sverige

Innan vi bryter upp från teet delar Helen också med sig av några guldkorn om hur hon leder sig själv och sitt företagande.
– Som företagare måste jag växa i takt med mina kunders behov och själv måste jag växa i kunskap och mognad i takt med företagets tillväxt. För att göra det behöver jag planera, jobba och vila! Alla tre är lika viktiga…

Recent Posts

Leave a Comment