Historien om SISTERS IN BUSINESS

I höstas blev artikeln om Sisters in business klar, det är forskaren Karin Berglund, Stockholms universitet som följeforskat på Sisters in Business som samlat och skrivit artikeln tillsammans med Frida Birkelöf, Annika Löfgren och Johanna Lundin. För dig som inte känner till Sisters är den här artikeln ett måste att läsa.

I korta drag berättar artikeln följande:
Allt började med en välkomnande miljö som människor med ideér hittade till för att samtala om sina ideér. Snart blev Sisters mer och mer upptagna med att hjälpa andra med sitt företagande än att arbeta med sina egna företag, det blev kostsamt både i tid och pengar. Sisters blev tvungna att försöka hitta en ekonomisk lösning och sökte offentliga medel, som de som privat aktör också fick. På den vägen är det.

Det unika med Sisters är att man mött alla som kommit precis så som de är med sina ideér och erbjudit en plats för utveckling, reflektion, skydd och entreprenörskap. Särskilt för dem som det offentliga systemet misslyckas att bemöta. I Sisters olika projekt finns därför ett tydligt fokus på utsatta grupper som har svårt att ta sig in i befintligt innovations-system. Men genom att utgå från vad man kan åstadkomma tillsammans och tillåta processer för lärande och utveckling där var och en upptäcker sitt entreprenörskap, så startas företag efter företag.

”They tell about themselves as entrepreneurs; looking for opportunities (not hinders) and ready to turn a dissapointment in a new direction (not being let down).”

Läs artikeln i sin helhet här: Historien om Sisters in business

Recent Posts

Leave a Comment